Menu

Før overgangsalder

Overgangsalder opleves meget forskelligt hos kvinder – og den starter også, før du lige tror. Oplever du gener som hedeture, blødningsforstyrrelser eller noget helt tredje? Så er du måske på vej i overgangsalderen. Tag testen og bliv klogere.

På vej i overgangsalder

Din overgangsalder starter faktisk allerede et par år før din sidste menstruation. Det kan derfor være svært at være præcis omkring, hvornår det egentlig starter – eller om den er på vej. Der kan dog være en række forskellige symptomer, som fortæller dig, at der skal til at ske noget nyt i din krop.

Et af de mest hyppige tegn på overgangsalder er, at du oplever uregelmæssige blødninger. Enten får du kraftigere menstruationsblødninger – eller helt omvendt, så bliver din menstruation uregelmæssig og sjælden eller udeblivende.

Det kan også være, at du oplever begyndende hedeture, humørsvingninger, tørre slimhinder eller nogle helt andre symptomer. For det er helt forskelligt, hvornår og hvilke symptomer du som kvinde oplever, når din krop går ind i denne fase. Nogle kvinder vil opleve symptomer på overgangsalder i en tidlig alder, mens andre først vil blive ramt senere i livet. Og så er der dem, der måske slet ikke vil mærke så meget til det. Alle er nemlig forskellige.

Så er du på vej i overgangsalder? Eller er du nysgerrig på, hvad der skal ske med din krop? Så har vi her samlet fakta og en masse relevant indhold, ekspertråd og artikler, som kan hjælpe dig godt på vej til en god overgangsalder.

Vægtøgning

Er tallet på vægten steget siden sidst, selvom du ikke har ændret noget i din kost eller træning?

Hvad sker der i overgangsalderen?

Måske er du allerede kommet i overgangsalderen – eller også er du nysgerrig på, hvilke ændringer der sker i din krop

Tal med din læge

Gode råd til samtalen med lægen

Om overgangsalderen

Hvornår rammer overgangsalderen?

En god hverdag

Kost, søvn og motion i overgangsalderen

Midlertidige gener

Symptomer og gener i overgangsalderen

Vaginal atrofi

Hvad er det, og hvordan behandles det?