Menu

Under overgangalder

I overgangsalderen går kvindekroppen ind i en ny fase – og det kan give anledning til mange nye spørgsmål. Mange kvinder er f.eks. ikke klar over, at der findes forskellige muligheder for behandling. Derfor har vi samlet en masse fakta om de forskellige behandlingsmuligheder, så du ved, hvilke muligheder der er.

Mens du er i overgangsalder

Overgangsalderen kan opleves forskelligt fra kvinde til kvinde. Det kan derfor også være svært at sammenligne sig med andre, da man kan opleve meget forskellige symptomer.

Der sker nemlig en masse ting i overgangsalderen, som kan påvirke dig både fysisk og psykisk. Måske oplever du, at det er vanskeligt at forholde sig til de ændringer, der sker i din krop. Eller at det kan være svært – eller måske ligefrem pinligt – at snakke med andre om alle de ting, der sker med dig.

Det kan også være, at du oplever, at du bliver påvirket psykisk. Overgangsalderen rammer nemlig ofte i en periode af livet, hvor der enten sker store ændringer – eller hvor livet kan føles lidt som om, at det er gået i stå eller køre i ring. Og det kan være, det måske ovenikøbet påvirker dit humør.

Uanset hvad, så kan det være overvældende at stå alene med de mange tanker og følelser, der kan være forbundet med denne periode i livet, og de spørgsmål, det kan give.

Derfor har vi her på siden samlet en masse gode råd fra inspirerende kvinder, læger og eksperter, som deler deres historier og oplevelser samt guides, der kan hjælpe dig på vej til en god overgangsalder.

Vægtøgning

Er tallet på vægten steget siden sidst, selvom du ikke har ændret noget i din kost eller træning?

Hvad sker der i overgangsalderen?

Måske er du allerede kommet i overgangsalderen – eller også er du nysgerrig på, hvilke ændringer der sker i din krop

Tal med din læge

Gode råd til samtalen med lægen

Om overgangsalderen

Hvornår rammer overgangsalderen?

En god hverdag

Kost, søvn og motion i overgangsalderen

Midlertidige gener

Symptomer og gener i overgangsalderen

Behandlingsmuligheder

Find den behandling, der passer dig

Vaginal atrofi

Hvad er det, og hvordan behandles det?